DIGITALNI MENTOR: ROK VENGAR

Webinar - ilustracija

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Ime in priimek: Rok Vengar

Moja kratka predstavitev: Učitelj geografije, zgodovine in DKE ter razrednik na OŠ Jurija Vege Moravče. Mentor in voditelj odprav v okviru programa MEPI. Aktiven član prostovoljnega gasilskega društva. V prostem času rekreativno igram košarko.

Poučujem domovinsko in državljansko kulturo in etiko, geografijo ter zgodovino na predmetni stopnji.

Pri poučevanju na daljavo želim, da učenci čim bolje izkoristijo možnosti, ki jih imajo na voljo, ter pri tem izkažejo tudi določeno mero samostojnosti. Spodbujam jih k uporabi učbenika ter spletnih gradiv, ki so brezplačno dostopna v času izvajanja pouka na daljavo. Obravnavo učne snovi podkrepim z razlago v PPT-ju.

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na sledečih področjih:

  • organizacija pouka na daljavo
  • priprava navodil/gradiva za učence pri pouku na daljavo
  • z njimi delim svoje že pripravljene vsebine

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: rok.vengar@osmoravce.si

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - Oglejte si praktična spletna predavanja za pouk na daljavo