DIGITALNI MENTOR: NATALIJA ERŠTE STRAŽIŠNIK

Pomoč pri pouku na daljavo

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

DIGITALNI MENTOR: NATALIJA ERŠTE STRAŽIŠNIK

Ime in priimek: Natalija Eršte Stražišnik

Moja kratka predstavitev: Učiteljica nemščine sem že skoraj 20 let. Svojo poklicno pot sem začela na srednji strokovni šoli, nato sem nekaj let kombinirala poučevanje na gimnaziji in osnovni šoli, zatem pa sem se ustalila na osnovni šoli v domačem kraju. Nemščino poučujem od 4. do 6. razreda kot neobvezni izbirni predmet, od 7. do 9. razreda kot obvezni izbirni predmet, prav tako pa tudi v 2. in 3. razredu kot interesno dejavnost. Pri pouku z veseljem uporabljam IKT, ogromno delovnih listov nadomestim z reševanjem interaktivnih nalog prek Kahoota, Quizleta in Quizizza. Učenci pa ob tem uživajo in tekmujejo, kdo bo boljši.

Poučujem nemščino na razredni in predmetni stopnji.

Pri pouku na daljavo uporabljam različne aplikacije: Kahoot, Quizizz in Quizlet, pri pouku v učilnici pa dodatno še Plickers.

Pouk na daljavo že od samega začetka poteka prek videokonferenc (najprej Zoom, potem MS Teams). Za razlago zelo rada izdelam predstavitev z aplikacijo Prezi, v katero vključim tudi slike. Za mlajše učence izdelam tudi videopredstavitev s pomočjo aplikacije Prezi in videokonference Zoom.

VAM NASLEDNJI ZAPIS DOSTAVIMO KAR V E-NABIRALNIK?

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na sledečih področjih:

  • komunikacija prek aplikacije za videoklice – navedite, katere: Zoom, MS Teams
  • priprava navodil/gradiva za učence pri pouku na daljavo
  • priprava interaktivnih vsebin
  • priprava digitalnih gradiv za poučevanje (interaktivne naloge (Quizizz, Kahoot, Quizlet), izdelava videa s pomočjo aplikacije Prezi itd.)
  • z drugimi lahko delim svoje že pripravljene vsebine

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: natalija.erste@guest.arnes.si
  • me pokličejo na telefonsko št.: 040 852 278
  • se povežejo z mano drugače (Skype, Facebook, blog): FB/Messenger, Viber
USTVARITE NOVO ZNANJE – SPOZNAJTE NAJBOLJ MODRE WEBINARJE

Aktualne izobraževalne teme v obliki krajših spletnih izobraževanj so že na voljo! Pridobite kompetence prihodnosti, znanja in veščine, ki pedagoškim in strokovnim delavcem omogočajo strokovno in osebno rast.

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - pasica