DIGITALNI MENTOR: NASTASJA ŠKERLJ GRAT

Pomoč pri pouku na daljavo

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Nastasja Škerlj Grat (portret)

Ime in priimek: Nastasja Škerlj Grat

Moja kratka predstavitev: Poučujem nemščino na osnovni šoli. Delo si rada popestrim z izdelovanjem spletnih nalog, snemanjem videoposnetkov in uporabo lastne spletne učilnice. V prostem času se ukvarjam z japonsko borilno veščino aikido. Z veseljem priskočim na pomoč pri uporabi programov in aplikacij, ki mi pomagajo pri pouku na daljavo.

Poučujem nemščino od 4. do 9. razreda.

Lastna spletna učilnica, s katero si pomagam pri pouku, je namenjena predvsem bralnemu razumevanju, izgovarjavi, gledanju videoposnetkov in didaktičnim igricam.

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na sledečih področjih:

  • komunikacija prek aplikacije za videoklice: Zoom, Teams
  • priprava navodil/gradiva za učence pri pouku na daljavo
  • preverjanje znanja na daljavo: Google Obrazci
  • priprava digitalnih gradiv za poučevanje: Loom– snemanje sebe in/ali zaslona med razlago
  • jim nudim individualno pomoč pri tehničnih težavah s programi, snemanju kratkih filmov z razlago, kako uporabljati kakšen program

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: nastasja.skerlj-grat@guest.arnes.si
  • me pokličejo na telefonsko št.: 040 428 465 (med 10.00 in 14.00)
  • se povežejo z mano drugače: Teams ali Zoom

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - Oglejte si praktična spletna predavanja za pouk na daljavo