DIGITALNI MENTOR: NADA KLEMENČIČ

Webinar - ilustracija

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Nada Klemenčič (portret)

Ime in priimek: Nada Klemenčič

Moja kratka predstavitev: Že 29 let sem učiteljica razrednega pouka. V prvem razredu poučujem trinajsto leto zapored. Tudi sicer sem poučevala vedno v prvi triadi – eno generacijo od prvega do tretjega razreda (dvakrat), ostalo prvi in drugi razred (isto generacijo). Veliko pouka prilagajam za delo na prostem oziroma v naravi. Ravno zaradi tega sedaj pri pouku na daljavo pripravljam dejavnosti za spoznavanje okolja. Imam izkušnje z izvedbo letnega tabora ob koncu šolskega leta v okviru interesne dejavnosti taborniki – takoj po koncu pouka (že 20 let), udeleženih je vsako leto okoli 100 otrok (Kolpa). Letos imam 27 učencev, v oddelku imam tudi učence Rome, ki ne znajo slovenskega jezika.

Poučujem na razredni stopnji (1–3).

Imam nekaj vsebin za spoznavanje okolja za prvi razred. Pri delu na daljavo pripravljam gradivo za spoznavanja okolja v povezavi s športom ali glasbeno vzgojo. Za motivacijo pa učencem vsakodnevno pišem povratne informacije, prek elektronske pošte in v spletni učilnici. Velikokrat jim postavljam vprašanja, ne samo za šolsko delo. Za delo v razredu pa pripravljam dejavnosti, ki jih veliko izvajam na prostem oz. jih praktično izvedemo v razredu, če niso izvedljive zunaj.

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na sledečih področjih:

  • priprava navodil/gradiva za učence pri pouku na daljavo
  • z njimi delim svoje že pripravljene vsebine

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: nada.klemencic1@guest.arnes.si
  • me pokličejo na telefonsko št.: 031 610 960

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - Oglejte si praktična spletna predavanja za pouk na daljavo