DIGITALNI MENTOR: MOJCA SLAPŠAK

Webinar - ilustracija

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Mojca Slapšak (portret)

Ime in priimek: Mojca Slapšak

Moja kratka predstavitev: Sem učiteljica z 10-letnimi izkušnjami, torej mlajša učiteljica. Veseli me delo z otroki, rada jim snov predstavim še na drugačne načine, ne zgolj z razlago. V času pouka na daljavo sem se ogromno naučila. Hvaležna sem, da imam to priložnost.

Poučujem na razredni stopnji (4–5).

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na sledečih področjih:

  • uporaba spletne učilnice – navedite, katere: eAsistent
  • komunikacija z učenci prek eAsistenta
  • komunikacija prek aplikacije za videoklice – navedite, katere: Zoom
  • uporaba interaktivnih gradiv Založbe Rokus Klett na daljavo
  • uporaba interaktivnih gradiv založbe Modrijan izobraževanje na daljavo
  • objava gradiv na skupnem odložišču, dostopnem učencem
  • drugo – navedite, kaj: snemanje s programom OBS

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: mojca.slapsak@os-smarjeta.si

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - Oglejte si praktična spletna predavanja za pouk na daljavo