DIGITALNI MENTOR: MATEJA SUKIČ KUZMA

Pomoč pri pouku na daljavo

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Digitalni mentor: Mateja Sukič Kuzma

Ime in priimek: Mateja Sukič Kuzma

Moja kratka predstavitev:

V šolstvu sem zaposlena od leta 2002, vrsto let sem poučevala na gimnaziji in v osnovni šoli, imam izkušnje s poučevanjem po celotni vertikali, od otrok iz vrtca do izobraževanja odraslih. Sem profesorica angleškega in nemškega jezika.

Dodatno sem se izpopolnjevala na mednarodnih jezikovnih šolah v tujini, na Karl-Franzens-Universität v Gradcu v Avstriji, na Oxford House Collegeu v Oxfordu v Veliki Britaniji ter na jezikovni šoli The Center for English Studies v Fort Lauderdalu v Združenih državah Amerike.

Zanimajo me inovativne metode dela pri pouku in sodobni pristopi k poučevanju. Sem avtorica številnih prispevkov s področja poučevanja tujih jezikov, predstavljenih na mednarodnih konferencah in simpozijih, kjer sem predstavljala implementacijo učnih orodij in aplikacij pri pouku tujih jezikov. Sodelovala sem pri strokovnem pregledu učbenika za angleščino v gimnaziji WAY UP Upper-intermediate ter pripravljala spletne kvize in vaje za omenjeni učbenik.

Verjamem, da je učitelj tisti, ki v učencih prižge iskrico radovednosti in predrami njihov um, da išče, brska in hrepeni po znanju. Svoj moto bi povzela po načelu Malega princa (Antoine de Saint-Exupéry): kdor hoče naučiti, mora poučevati s srcem.

Poučujem angleščino in nemščino na predmetni stopnji.

Pri poučevanju tujega jezika uporabljam spletna učna orodja Quizlet, Kahoot in Liveworksheets, ki omogočajo samostojno učenje, utrjevanje slušnega in bralnega razumevanja, slovnice in besedišča ter preverjanje znanja.

VAM NASLEDNJI ZAPIS DOSTAVIMO KAR V E-NABIRALNIK?

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na sledečih področjih:

  • uporaba spletne učilnice – navedite, katere: Google Classroom, Moodle
  • priprava navodil/gradiva za učence pri pouku na daljavo
  • preverjanje znanja na daljavo
  • priprava interaktivnih vsebin
  • z njimi delim svoje že pripravljene vsebine

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: mateja.s.kuzma@gmail.com

Oglejte si moj webinar:

USTVARITE NOVO ZNANJE – SPOZNAJTE NAJBOLJ MODRE WEBINARJE

Aktualne izobraževalne teme v obliki krajših spletnih izobraževanj so že na voljo! Pridobite kompetence prihodnosti, znanja in veščine, ki pedagoškim in strokovnim delavcem omogočajo strokovno in osebno rast.

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - pasica