DIGITALNI MENTOR: EDITA PAŠAGIĆ

Webinar - ilustracija

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Edita Pašagić (portret)

Ime in priimek: Edita Pašagić

Moja kratka predstavitev: Sem učiteljica matematike in tehnike na Osnovni šoli Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi. Sem navdušenka nad plesom, ki ga poučujem v 1. in 2. triadi. Velik poudarek namenjam tudi razvijanju čustvene inteligence učencev. Pri delu v šoli pa zagotavljam še vso pomoč učencem tujcem.

Poučujem na razredni in na predmetni stopnji (6–8).

Pri pouku na daljavo kombiniram različne načine poučevanja. Učencem izbirnih predmetov s področja tehnike pripravim posnetke, ki jih naložim na kanal na Youtubu. Na posnetkih jim konkretno prikažem izdelavo izdelka (vse v povezavi z vsakdanjim življenjem). Pri poučevanju na daljavo pa uporabljam orodje Zoom, ki mi pomaga ohranjati nivo učne kondicije učencev.

Drugim učiteljem in učiteljicam lahko pomagam na naslednjih področjih:

  • komunikacija prek aplikacije za videoklice: Zoom
  • priprava navodil/gradiva za učence pri pouku na daljavo (Oblak 365)
  • preverjanje znanja na daljavo (Go Formative)
  • priprava digitalnih gradiv za poučevanje (filmčki, animacije itd.)
  • zanje izvedem spletno predavanje (webinar)

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: edita.pasagic@okrogar.si
  • se povežejo z mano drugače (Skype, Facebook, blog): Facebook, Messenger

Oglejte si moj 60-minutni webinar:

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - Oglejte si praktična spletna predavanja za pouk na daljavo