DIGITALNI MENTOR: DEJAN KRAMŽAR

Digitalni mentor

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

DIGITALNI MENTOR: DEJAN KRAMŽARDIGITALNI MENTOR: DEJAN KRAMŽAR

Ime in priimek: Dejan Kramžar

Moja kratka predstavitev: Sem učitelj nemščine in zgodovine s 17-letnimi izkušnjami. Prvi korak v svet poučevanja sem napravil leta 2003 na SŠ Zagorje. Sledile so številne osnovne šole, od leta 2010 pa je moje delovno mesto moja osnovna šola iz mladosti. Že diplomsko nalogo sem namenil uporabi interaktivnih vaj pri pouku. Nenehno spremljam orodja za pouk, se mednarodno povezujem prek Erasmusa+ in eTwinninga in sem odprt za nove ideje. Sodelujem z ZRSS in sem avtor webinarjev Rokusove centrifuge.

Pouk na daljavo sem si organiziral s pomočjo uporabe samostojnih delovnih zvezkov, predstavitev in srečanj v živo prek videokonferenc. Slednje namenim predvsem spremljanju znanja učencev iz danih tem ter njihovega tedenskega samostojnega učenja.

VAM NASLEDNJI ZAPIS DOSTAVIMO KAR V E-NABIRALNIK?

Ponudim vam lahko svetovanje pri orodjih za:

  • videokonference,
  • pripravo e-preverjanj in e-ocenjevanj,
  • interaktivne kvize,
  • uporabo video vodnikov,
  • vključevanje kakovostnih obstoječih gradiv …

Vprašanja mi pošljite prek e-pošte (dejan.kramzar@okrogar.si), najdete pa me tudi na socialnih omrežjih (Facebook, Twitter, Instagram …).

Oglejte si moje 60-minutne webinarje:

USTVARITE NOVO ZNANJE – SPOZNAJTE NAJBOLJ MODRE WEBINARJE

Aktualne izobraževalne teme v obliki krajših spletnih izobraževanj so že na voljo! Pridobite kompetence prihodnosti, znanja in veščine, ki pedagoškim in strokovnim delavcem omogočajo strokovno in osebno rast.

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - pasica