DIGITALNI MENTOR: DAMJANA PADOVNIK LISAC

Webinar - ilustracija

Digitalni mentor je projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju«. Učitelji s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagajo tudi drugim učiteljicam in učiteljem, jim svetujejo in z njimi sodelujejo.

Ime in priimek: Damjana Padovnik Lisac

Moja kratka predstavitev: Sem Damjana, žena, mama in učiteljica biologije, ki se rada spogleduje s tehnologijo in uporabo različnih orodij pri pouku. V prvem valu dela na daljavo sem veliko sama raziskovala možnosti, ki jih ponuja splet, predvsem orodja, ki bi meni olajšala delo, učencem pa popestrila pridobivanje znanja. Sedaj vse to znanje uporabljam v praksi, kjer ugotavljam, da se moje delo učiteljice spreminja, kar me veseli in spodbuja k iskanju inovativnih rešitev.

Pri delu na daljavo uporabljam Googlove spletne učilnice in Google Drive z aplikacijami.

Poučujem biologijo na predmetni stopnji.

Z mano lahko drugi učitelji in učiteljice stopijo v stik tako, da:

  • mi pišejo po e-pošti: damjana.padovnik_lisac@dusanabordona.si

Postanite digitalni mentor!

Vabimo Vas, da priskočite na pomoč in se vključite v projekt prostovoljstva oziroma pomoči »učitelj učitelju« ter tako s svojimi izkušnjami pri poučevanju pomagate tudi drugim učiteljicam in učiteljem. Vaše sodelovanje z nami bo preprosto, njegov obseg pa bo tolikšen, kot boste želeli oz. kolikor boste lahko sodelovali.

Učiteljem in učiteljicam lahko pomagate z nasveti, kako pripraviti vsebine za učno uro ali kako uporabljati katero izmed orodij za spletno poučevanje, oz. jim predstavite kako drugo dobro prakso poučevanja na daljavo, ki ste jo razvili. Nasvete lahko podate na različne načine, v pisni obliki ali na primer kot kratko spletno predavanje. Način pomoči boste izbrali sami.

Za vas smo pripravili kratek spletni obrazec, prek katerega se lahko nekoliko podrobneje predstavite in nam sporočite, na katerih področjih lahko pomagate oz. svetujete. Naše uredništvo bo nato pregledalo vse predstavitve in vas poklicalo ali prek e-pošte obvestilo o objavi na spletni strani.

Orodja za pouk na daljavo - Oglejte si praktična spletna predavanja za pouk na daljavo