Jaka Strajnar

JAKA STRAJNAR (1978) je akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal. Leta 2005 je diplomiral na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, jazz tolkala pa je študiral tudi na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Izpopolnjeval se je pri različnih evropsko in svetovno priznanih glasbenikih in pedagogih.

Je avtor več strokovnih knjig in priročnikov: učbenika za učenje cajona Cajon – slovenska šola cajona (preveden tudi v angl. in nem.), priročnika za uporabo ritma in splošnih tolkal Svet ritmov (kmalu tudi v nem.) ter priročnika za glasbene cevi Boomwhackers – zabavne glasbene cevi (preveden tudi v nem.). Napisal je tudi dve zbirki skladb: za bobne (Svet bobnov) in za cajon (The Cajon World – v angl.).

Kot predavatelj po Sloveniji in tujini izvaja številne delavnice, seminarje in team buildinge. Za otroke v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter študente na fakultetah pripravlja in vodi tolkalne delavnice, za vzgojitelje, učitelje in profesorje pa izvaja delavnice in seminarje, namenjene strokovnemu izpopolnjevanju ter uporabi cajona, glasbenih cevi (boomwhackers) in telesnih tolkal v vzgojno-izobraževalnem procesu. Za podjetja in kolektive izvaja team buildinge, na katerih udeleženci spoznajo, doživijo in uporabljajo osnovne principe timskega dela.